Nedbite negler – gode råd for å slutte

Annen nyttig kunnskap
Nedbite negler – gode råd for å slutte

Vi kjenner alle til den forferdelige vanen med neglebiting – om vi har gjort det selv, eller om vi kjenner noen som gjør det. Neglebiting er en veldig dårlig vane, ikke bare er det vanskelig å slutte men det gjør også vondt og det ser ikke pent ut. Det kan være vanskelig for mange å bryte den dårlige vanen, derfor så er det nødvendig å få sterke og ikke minst fine negler. I dette blogginnlegget så skal vi prøve å snakke litt om hva neglebiting faktisk er, hvordan vanen oppstår og hvordan man kan bli kvitt den.

 

Før vi gir deg informasjon om nedbite negler og forslag til hvordan du kan bli kvitt den dårlige vanen, så skal vi gjøre deg oppmerksom på at dette kun er basert på vår egen erfaring og ekspertise. Vi håper at du får lyst til å lære mer om nedbite negler hos oss.

 

Hvorfor biter man negler?

Neglebiting er en vanskelig vane å klare å bryte. Neglebiting starter egentlig i barnedommen. Dette er også grunnen til at det er en vane som er så vanskelig å bryte, siden du har gjort det så lenge som du kan huske. Noen eksperter mener til og med at neglebiting er arvelig, eller en vane du tar i bruk fordi du speiler deg selv med jevnaldrende, foreldre eller andre nære. Som neglebiter så vet du sikkert at intensiteten øker i stressende situasjoner, når du føler deg sukker, lei deg eller når du konsentrerer deg. Vanen beskrives som oftest som å være bevisstløs, noe som betyr at du gjør det uten å tenke over det. Det kan være utrolig frustrerende når vaner er ubevisste, da mange syns det er enda vanskeligere å slutte – spesielt når man gjør det som svar på stressende situasjoner eller lignende.

 

Visste du at neglebiting kan skade dine naturlige negler permanent? Ja, det er dessverre sant. Om du fortsetter å bite neglene eller om det er noe du har gjort i mange år så kan det være vanskelig for dine naturlige negler å bli sterke. Vi har lært at de som har sluttet å bite negler har en tendens til å ha naturlige negler som er myke, svake og de knekker lett. Det er derfor en utrolig lang prosess å få de sterke neglene som du drømmer om. I tillegg så kan det skade huden din. Når du biter negler så kan huden være veldig sår og irritert, og det kan være så ille at du ofte får betennelser eller infeksjoner i skjellaget. Din hud og vev er derfor ekstremt sårbare og mer utsatt for bakterier og infeksjoner. Dette skyldes ofte at neglene kommer i kontakt med munnen, og du kan derfor oppleve infeksjoner og betennelser både på hendene og i munnen.

 

Hvordan stoppe neglebiting?

Det kan kjennes ut som en evig kamp å bryte den dårlige vanen, og du kan kanskje til og med prøve massevis av forskjellige metoder til å bryte vanen. Vi håper at vi kan komme med nye og kreative innspill, ideer og råd til hva du kan gjøre for å unngå neglebiting – men husk at det er en individuell kamp. Vi har full forståelse for at det kan være frustrerende og vanskelig å finne akkurat den metoden som passer til deg, men det er så individuelt hvilken metode som vil virke best for deg. Det er ingen metode som er bedre enn de andre, så prøv deg fram og ikke gi opp.

 

Legg vakre negler med gellakk eller akryl

Visste du at en ekstremt effektiv metode for å slutte å bite negler er å legge vakre negler med våre Gellakk farger og Akryl Gel? Du trenger ikke lenger å gjemme bort dine negler eller være flau over de. Grunnen til at gellakk og akryl er effektive metoder skyldes den tykke konsistensen, som gjør det nesten umulig for deg å bite. Du kan derfor enkelt dekorere neglene dine med vakre farger, selv om neglene dine vil være korte til å begynne med, så kan vi garantere at at du vil bli overrasket over hvor raskt neglene dine vokser ut og blir lange og vakre. På grunn av den tykke konsistensen til vår gellakk eller akryl, blir neglene dine styrket. Du kan derfor si farvel til svake, myke og frynsete negler for godt. Om du er i tvil om hvordan du bruker produktene våre, så kan du lese mer om de her: Slik påfører du Gellakk og Hvordan legger man akryl negler?

 

Om neglene dine er veldig myke og svake, så anbefaler vi å bruke vår Builder Gels. Våre Builder Gels fungerer som en negleforsterker og styrker neglene dine opptil 30 ganger.

Builder Gel fungerer på samme måte som vår gellakk, men har enda sterkere og tykkere konsistens. Vi har hele syv forskjellige og vakre nyanser, og du kan derfor påføre våre Builder Gels alene på neglen. Men om du har falt for en av våre mange Gellakker, du kan bruke fargen etterpå. Det er derfor fritt spillerom! Siden Builder Gels er tykkere i konsistensen, er det ekstra viktig å legge tynne lag. Det kan være lurt å påfære noen få fingrer av gangen for å unngå at produktet beveger seg før det stivner. Builder Gel er derfor ideell for deg som har svake negler som ofte knekker. Du kan lese mer om vår Builder Gel og andre fordeler med gelen her.

 

Ha alltid neglefilen tilgjengelig

Kanskje du har lagt merke til det, men som oftest så vil du bite neglene eller få lyst til å bite neglene når neglene dine er frynsete. En frynsete negl kan være vanskelig å overse, det blir som du nesten ikke kan tenke på noe annet. Det er så lett til å ty til å bite av det frynsete stykket, men dette blogginnlegget her.  

 

Skjem bort og ta vare på neglene dine

Neglene dine er utsatt for traumer og er derfor ekstra sårbare. Det er derfor veldig viktig at du husker å ta vare på neglene daglig. Vi anbefaler at du bruker vår fantastiske håndkrem for å fukte huden din og lindre irritasjon. Kremen er ideell for å beskytte huden, gi den fuktighet, unngå tørre flekker og en ru overflate. Håndkremen vår skal ikke skylles av, men gnis inn i huden for å få den til å løse seg opp. I tillegg vil hendene dine takke deg ekstra for at du bruker vår cuticle olje. Vår olje er både fruktighetsgivende og isolerende, og den pleier neglene dine i dybden. Hensikten med å bruke oljen vår er å styrke neglebåndene og dermed gjøre de synne og vakre. Vi anbefaler å gjøre dette 2-3 ganger om dagen.      

 

Endre vanen din

Vi opplever at det hjelper mye om du har et alternativ til din dårlige vane. Det er et genialt triks for å gi neglene den nødvendige roen, men samtidig trigger du den ubevisste trangen gjennom noe  annet. Det er forskjellig hva folk synes er nyttig, men gode forslag kan være en stressball, en penn, en mynt eller noe lignende. Det viktigste er at alternativet ditt kan passe hånden din, slik at hendene aktiveres når trengen melder seg. Det er også en veldig god ide å vurdere hvilken situasjoner du biter neglene i, så du kan være sikker på at du har noe å distrahere deg med i de rette situasjonene. Det kan være at du oftest biter negler når du har lagt deg ned under dyna, på kino eller når du sitter i møter på jobben. Tenk gjerne ekstra godt over situasjonene, slik at du best og raskt kan bli kvitt vanen.

Siste artikler

Se alle

Kategorier

Inspirasjon

La deg inspirere av Nailsters mange kunder.