Din guide til oppbevaring av neglelakk – alt du trenger å vite

Annen nyttig kunnskap
Din guide til oppbevaring av neglelakk – alt du trenger å vite - Nailster Norway

Du vil selvfølgelig sørge for at neglelakken varer så lenge som mulig. I tillegg vil du ha vakre og unike resultat når du legger på neglelakken. På grunn av dette må du være ekstremt påpasselig med hvordan du oppbevarer neglelakkene dine. I dette blogginnlegget forklarer vi nærmere hvordan du kan lagre neglelakk og selvfølgelig gellakk. Etter å ha lest innlegget vil du være bedre informert om hvordan ulike typer neglelakk bør oppbevares – og ikke minst, hvordan de ikke skal oppbevares God fornøyelse!

Bør neglelakk oppbevares i kjøleskapet?

Nei, det er en vanlig misforståelse at du bør lagre neglelakkene dine i kjøleskapet. Misforståelsen har oppstått fordi det er lurt å oppbevare neglelakken mørkt og kjølig. Derfor kan det virke som en god ide å legge neglelakkene i kjøleskapet. Det er imidlertid sant at det kan oppstå kondens når en neglelakk står i kjøleskapet, og det kan dannes fuktighet og luftbobler i neglelakken. Begge deler resulterer i et mer ujevnt resultat når neglelakken brukes på dine negler. En neglelakk skal altså ikke oppbevares i kjøleskapet, men den skal fortsatt lagres mørkt og kjølig. Hvis du for eksempel har mulighet til å oppbevare neglelakkene dine i et skap, i et kjølig vaskerom eller i en isolert hagebod eller lignende, det vil være den perfekte løsningen. Alternativt du kan for eksempel legge dem i en boks nederst i garderoben, hvor det kan være litt kjøligere på grunn av kulden fra gulvet. Hva som er den beste løsningen er rett og slett avhengig av hvordan hjemmet ditt er innrettet. Her gjelder det altså om å tenke kreativt og finne en lagringsplass som er kjølig, men ikke direkte kald, og hvor neglelakkene dine kan oppbevares i mørket.

Hvordan skal gellakk oppbevares?

Gellakk er – som du sikkert vet – en spesiell type neglelakk. Til denne typen neglelakk gjelder det imidlertid noen andre «regler» i forhold til oppbevaring enn det som gjelder for vanlige neglelakk. Når det kommer til gellakk må den oppbevares ved romtemperatur for å gi best mulig resultat. Så du bær ihvertfall ikke la gellakk stå i et skur eller vaskerom, men heller på soverommet eller i stua. Har en gellakk blitt lagret ved enten for høy eller for lav temperatur temperatur kan dette blant annet gi lakken en tykkere konsistens, noe som gjør det vanskelig å påføre den jevnt på neglene. Derfor er det ekstremt viktig at du sørger for å oppbevare neglelakken din fra Nailster på rett sted og under riktige temperaturforhold. En gellakk kan godt tåle små svingninger i temperatur, men det mest beste er hvis den oppbevares under jenv romtemperatur. Derfor er stuen eller soverommet som regel det beste oppbevaringsstedet for gellakk.

Ingen neglelakk eller gellakk drar nytte av sollys

Alle typer neglelakk bør holdes unna sollys. Uansett om det er snakk om vanlig neglelakk eller gellakk må du passe på at den holdes unna sollys hvis du vil at den skal holde lenge og gi et godt resultat. Hvis en neglelakk – inkludert en gellakk – blir utsatt for sollys, kan dette medføre endringer i fargen på lakken. I tillegg kan du risikere at gellakken din stivner hvis den utsettes for for mye sollys. Selv om det for eksempel kan se fint ut å la neglelakken din pynte en hylle på soverommet, er dette ikke en optimal løsning. Enten det er vanlig neglelakk eller gellakk, lakken trives best på et mørkt sted. Bruk heller noe annet enn neglelakk til å dekorere hjemme.

Kan jeg oppbevare neglelakk på badet?

Det er ikke anbefalt å oppbevare neglelakk eller gellakk på et bad. Det blir ofte ganske varmt på et bad, det har verken gellakken eller vanlig neglelakk særlig godt av. Derfor er det bedre å oppbevare neglelakken og gellakken i et rom med jevnere romtemperatur. Som vi allerede har nevnt, er det optimalt å oppbevare neglelakken på et sted som er både mørkt og kjølig, og en gellakk bør helst oppbevares mørkt, men i romtemperatur. Du kan for eksempel lagre din gellakk i et skap på soverommet, mens neglelakkene dine – som nevnt tidligere – kan oppbevares i et vaskerom eller en bod. Kjøkkenet er kanskje ikke det mest opplagte valget i forhold til lagring av neglelakk. Likevel måvi bare nevne at det samme gjelder kjøkken som med bad; det vil ofte være varmere enn romtemperatur på kjøkkenet, og derfor dette rommet ikke det beste stedet for oppbevaring av neglelakk.

Hvilken temperatur bør neglelakken ha, nårdet påføres?

Både vanlig neglelakk og gellakk burde være i romtemperatur når den påføres. Det bør være enkelt nok å sørge for dette når du jobber med gellakk - hvis du oppbevarer dem riktig, selvfølgelig. På den annen siden når det gjelder neglelakk som har vært oppbevart på et kjølig sted, bør du gi lakken tid til å varmes opp til romtemperatur før du begynner å bruke den. Er neglelakken for kald når den påføres, risikerer du at resultatet blir ujevnt og dårlig. Når neglelakken har romtemperatur vil den flyte bedre ut, og dermed blir det lettere å påføre jevne, tynne lag på neglen. Sørg derfor for å gi neglelakken litt tid til å varme seg opp før du bruker den. Sørg også for å riste beholderen godt innen påføring, slik at du er sikker på at alle ingrediensene i lakken blir blandet ordentlig sammen.

Den beste måten å oppbevare neglelakk

Etter å ha lest dette blogginnlegget, har du forhåpentligvis fått informasjonen du trenger om oppbevaring av neglelakk. Ellers kan du lese her for en kort oppsummering slik at du er helt informert på hvordan neglelakk og gellakk skal lagres i hjemmet: Vanlig neglelakk bør oppbevares på et kjølig og mørkt sted.

Det skal ikke være alt for kaldt, derfor er kjøleskapet heller ikke det beste valget for oppbevaring av neglelakk. Har du mulighet til å lagre neglelakkene dine i ett vaskerom, det er helt perfekt. Før påføring må neglelakken varmes opp til romtemperatur. Gellakk skal oppbevares i romtemperatur og har ikke godt av verken for høye eller for lave temperaturer. I tillegg skal hverken neglelakk eller gellakk oppbevares i sollys for å ha den beste konsistensen og beholde fargen. Gellakk fra Nailster er enkel å påføre og gir et vakkert, langvarig resultat. Det kan være lurt å ta en titt på alle de vakre fargene her.

Siste artikler

Se alle

Kategorier

Inspirasjon

La deg inspirere av Nailsters mange kunder.