Filteknikker

Det finnes forskjellige filteknikker innenfor neglepleie som brukes til å forme og jevne neglens overflate. Valget av riktig filteknikk avhenger av ønsket negleform, negletype og personlige preferanser.

Det finnes mange forskjellige måter å file sin ønskede form på, og det finnes like mange forskjellige former. De klassiske negleformene er Square,  Ballerina , Stilletto, Almond, og Round.

For å unngå å skade neglen under filing er det noen viktige ting man skal huske:

Velg riktig fil: Bruk en neglefil av god kvalitet som er egnet til formålet. Her anbefaler vi å bruke en Nailster neglefil eller en Nailster glassfil, da disse er mer skånsomme enn for eksempel en metallfil.

Fil i samme retning: Fil alltid i en retning, helst fra utsiden av neglen mot midten. Unngå å file frem og tilbake da dette kan skape sprekker og svekke neglene.

Unngå overfiling: Unngå å file neglene for ofte eller for hardt, da dette kan føre til svake og skjøre negler over tid. Her anbefaler vi at du ikke bruker en fil med lavere grit enn 220 på naturneglen.

Negleformer

Det er forskjellige teknikker for hvordan man skal file ulike negleformer. Vær oppmerksom på å file negleformen før du matter negleplaten.

Square: For å oppnå en mer firkantet form er det viktig at du under filing av sidene holder neglefilen helt rett. Etter å ha filet sidene til ønsket form, skal du file neglen rett på ute i spissen. Her er det viktig å holde filen rett for å oppnå et pent resultat. Du kan med fordel avrunde kantene forsiktig i en rett linje for å unngå skarpe kanter.

Almond: Fil fra siden av neglen mot midten for å skape en spiss ende. Fil forsiktig spissen i en buet bevegelse for å skape en mer rund spiss. Det er nødvendig å vurdere formen fra flere vinkler for å sikre at man oppnår et jevnt resultat.

Stilletto: Hold filen i en skrå vinkel og fil neglen fra siden og inn mot midten i en skarp spiss. Her er det viktig å file hver side grundig. Vurder formen fra flere vinkler for et mer jevnt utseende.

Ballerina: Denne files på samme måte som en Stilletto. Hold filen i en skrå vinkel og fil neglen fra siden og inn mot midten i en skarp spiss, og rund deretter kantene forsiktig for å skape en avlang og spiss form. Avslutt deretter med å file på spissen av neglen for å skape en rett kant.