Løft af produkt (lift)

Lift er en tilstand hvor produktet løfter seg fra naturneglen. Dette kan oppstå av flere forskjellige årsaker, hvilket reduserer holdbarheten og det estetiske utseendet av neglene. Samtidig kan lift av produkt også medføre en rekke neglesykdommer som for eksempel neglesopp eller greenie.

Noen av de mest kjente årsakene til lift skyldes utilstrekkelig negleforberedelse, tilstedeværelse av olje eller fukt på negleoverflaten, dårlig påføringsteknikk eller utilstrekkelig størkning av gellakken under UV/LED-lampen.

Lift ved den frie kanten 

Når produktet løfter seg ved den frie kanten, som er spissen av neglen, skyldes det ofte at man ikke har forseglet den frie kanten grundig med både base coat, color coat og top coat.

Det kan også skyldes at forseglingen er slitt bort med tiden. Dette kan for eksempel skje hvis man har filet neglene etterpå eller har en jobb hvor man bruker en datamaskin eller har hendene mye i vann, for eksempel under rengjøring.

Gellakk er ikke et fleksibelt produkt, hvilket betyr at hvis din negl bøyer seg under produktet, vil det også kunne løsne seg fra spissen av neglen. Produktet kan også løfte seg hvis neglen har vært utsatt for slag som kan skade produktet og få det til å løsne seg.

Lift ved neglebåndet

Når produktet løfter seg ved området rundt neglebåndet, skyldes det typisk at man ikke har vært grundig i sin prep i forbindelse med fjerning av det usynlige neglebåndet samt overskytende neglebånd.

Produktet kan også løfte seg fra neglen hvis den ikke er dehydrert nok med cleanser. Det er derfor viktig å få renset negleplaten godt helt oppe ved neglebåndet før man begynner påføringen. Produktet kan også løfte seg hvis det er kommet i kontakt med neglebåndet, da dette vil skape et lift fra starten.

Det kan også skje hvis man ikke har vært grundig nok i sin påføring av base coat, da en color coat ikke kan hefte seg til naturneglen og derfor vil løsne seg raskt.

Lift langs sidene av neglen 

Når et produkt løfter seg langs sidene av neglen, skyldes det typisk manglende rensning av neglen med cleanser.

En color coat er ikke et fleksibelt produkt, hvilket betyr at hvis din negl bøyer seg under produktet, vil det kunne løsne seg fra neglen. Hvis man opplever dette, kan man med fordel benytte vår builder gel.

Alt produkt faller av i et stykke 

Når alle dine produkter faller av i et stykke, skyldes det ofte at det ikke har blitt utført en grundig prep, inkludert fjerning av usynlig neglebånd, matting av neglen og rensning av negleplaten.

Hvis du ikke får dehydrert neglen din grundig nok, vil produktene ikke hefte seg til neglen. Produktet kan også falle av i et stykke hvis du har glemt viktige produkter som for eksempel base coat, eller hvis produktene dine har blitt påført i et for tjukt lag.

Overproduksjon av negleolje 

Dine produkter kan begynne å løfte seg fra neglen hvis du produserer mye negleolje. Noen mennesker kan ha en naturlig tendens til å danne mer negleolje enn andre.

Her er det viktig at man får rengjort neglen grundig med cleanser før påføringen. Det kan i disse tilfellene være en god idé å benytte en PH bond som går inn og dehydrerer negleplaten, eller primer som skaper et heftelag på neglen.

Kontakt med huden 

Produktet ditt kan løsne seg overalt på neglen hvis det bare kommer det minste i kontakt med huden.

Dette vil nemlig skape et luftrom som gjør det enkelt for fukt, oljer og bakterier å trenge inn, og dette kan medføre neglesykdommer som neglesopp og greenie, samt forringe holdbarheten.

I tillegg er det utrolig viktig at man ikke får produkt på huden, da dette kan medføre en risiko for allergiske reaksjoner.

For tykke lag

Hvis lagene av produktene er for tjukke kan det hende at de ikke størkner riktig. Dette kan resultere i bobler, rynker og avskalling av produktet.

Det anbefales å påføre flere tynne lag fremfor færre tykke lag for at produktet størkner bedre og får bedre holdbarhet. For tjukke lag medfører at det vil ligge uhertet produkt på din negleplate over lengre tid, hvilket kan øke risikoen for allergi