Produktforklaring

Før du begynner å bruke gellakk, er det viktig å ha god kunnskap om produktene og verktøyene som inngår i prosessen.

Å forstå formålet med hvert enkelt produkt, vite når det skal brukes og være bevisst på produktsikkerheten er avgjørende faktorer for å oppnå best mulig resultat og trygg bruk.

Cleanser

Vår Cleanser er basert på isopropylalkohol og er et uunnværlig produkt når du bruker gellakk på neglene.

Dens primære funksjon er å desinfisere, rengjøre og forberede negleplaten før påføring av gellakk. Ved å avfette og dehydrere overflaten på negleplaten sørger Cleaseren for at neglen er optimalt forberedt for bedre feste. Dette trinnet er avgjørende for å unngå løfting og forlenge holdbarheten til det ferdige resultatet.

Bruk av Cleanser bidrar til en ren og steril prosess, noe som er viktig for å forhindre at patogener som bakterier og sopp kommer inn i huden eller neglen. Cleanser kan brukes på neglen, men også til å rengjøre og desinfisere verktøyene dine.

Rengjøringsmidlet brukes på fnuggfrie pads som er laget for engangsbruk for å forbedre hygienen.

 • Sikkerhet

  Isopropylalkohol anses generelt som trygt å bruke på huden i begrensede mengder og når det brukes riktig. Det brukes ofte som desinfeksjonsmiddel ved mindre kutt- og skrubbsår og i hånddesinfeksjonsmidler. Når det brukes som en del av hudrensing eller desinfeksjon, bidrar det til å fjerne bakterier fra hudoverflaten og forebygge infeksjoner.

 • Isopropylalkohol bør likevel brukes med forsiktighet, da det kan virke uttørkende på huden, spesielt ved hyppig bruk. Dette skyldes at alkoholen kan fjerne hudens naturlige oljer, noe som kan føre til tørrhet, irritasjon eller til og med sprekker i huden hvis den ikke følges opp med riktig hudpleie. Det anbefales derfor å bruke en fuktighetskrem etter bruk av isopropylalkohol, spesielt for personer med sensitiv eller tørr hud.

  Ettersom isopropylalkohol er brannfarlig, bør den ikke brukes eller oppbevares i nærheten av åpen ild.

Fnuggfrie pads

Fnuggfrie pads er avgjørende under klargjøring, påføring og fjerning av gellakk.

De har en høy sugeevne som gjør at de lett kan fuktes med Cleanser eller Remover.

De er laget av et materiale som ikke etterlater seg fnugg eller løse fibre, noe som sikrer at negleoverflaten forblir ren og klar for neste behandlingstrinn.

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gnir mye med samme stykke lofri pute, vil den etter hvert begynne å flasse opp.

Lofri pads kan også brukes uten produkt for å tørke av overflødige stoffer fra huden.

Hygiene

Fnuggfrie pads er utformet som et engangsprodukt. De skal bare brukes én gang for å opprettholde de høyeste hygienestandardene og for å minimere risikoen for spredning av produkter, oljer og patogener.

Neglebåndsskyver

Neglebåndsskyveren er et spesialdesignet verktøy for pleie og klargjøring av neglebånd og negler før påføring av gellakk eller andre neglebehandlinger.

Dette verktøyet er avgjørende for å oppnå et pent og rent neglelook, ettersom det forsiktig skyver neglebåndene tilbake og fjerner døde hudceller fra negleplaten. Dette er også et viktig trinn i forberedelsene for å unngå at neglene løfter seg, og bidrar derfor til å gi deg langvarige resultater.

 • Sikkerhet

  Når du bruker neglebåndsskyveren, er det viktig at du er forsiktig så du ikke skader de laterale neglefoldene og den proksimale neglefolden, da dette kan øke risikoen for infeksjon.

 • Hygiene

  Neglebåndsskyveren bør rengjøres og desinfiseres mellom hver bruk for å hindre spredning av bakterier og sopp. Vi anbefaler at du rengjør neglebåndsskyveren med vårt rengjøringsmiddel (isopropylalkohol) eller en annen desinfiserende alkohol på minst 70 %.

Neglebåndsklipper

En neglebåndsklipper er designet for å fjerne overflødig hud og løse neglebånd rundt neglene for å sikre et rent og velstelt utseende.

Verktøyet er laget av rustfritt stål av høy kvalitet, noe som ikke bare gir lang levetid, men også gjør det mulig å sterilisere det for å opprettholde hygienen. Med skarpe, presisjonsformede blad gir neglebåndsklipperen mulighet for nøyaktig klipping uten å trekke eller rive i huden, noe som er viktig for å unngå skader og fremme sunn neglevekst.

 • Sikkerhet

  Som med neglebåndsskyveren er det viktig å være svært forsiktig med neglebåndsklipperen. Det er viktig at du kun klipper i det neglebåndet som du tidligere har løsnet med neglebåndsskyveren. Kutt direkte i levende hud bør unngås, da det ikke bare kan være smertefullt, men også øke risikoen for infeksjon.

 • Hygiene

  Neglebåndsklipperen bør rengjøres og desinfiseres mellom hver bruk for å hindre spredning av bakterier og sopp. Vi anbefaler at du rengjør neglebåndsklipperen med vårt rengjøringsmiddel (isopropylalkohol) eller en annen desinfiserende alkohol på minst 70 %.

Filer og bufferen

Neglefiler brukes til å forme neglene og gi dem ønsket lengde og form. De finnes i forskjellige kornstørrelser - grove filer er ment å forkorte og forme neglene raskt, mens finere filer brukes til å finpusse kantene og overflaten for å få en jevn finish. Det er viktig å velge riktig filtype avhengig av neglens styrke og ønsket effekt for å unngå å skade negleplaten.

Påfør bufferen med lette strøk over neglen for å skape riper og tekstur i negleplaten. Dette gjør at Gel Base Coat fester seg bedre til neglen, noe som øker holdbarheten.

 • Kornstørrelser

  Korn 100 - Svært grovt, brukes til å file bort store mengder produkt fra neglen, for eksempel polygel.

  Korn 180 - Medium/grov, brukes til å forme produktet på neglen, f.eks. polygel.

  Korn 220 - Medium/Fin, brukes til å file den frie kanten og forme neglen.

  Korn 400 - Fin, kan brukes til etterbehandling av neglekantene.

  Korn 600 - Veldig fin, brukes til å fjerne riller og skape glans på negleoverflaten.

  Kornstørrelser omtales også ofte som "grit".

  Generelt anbefaler vi at du bruker en fil med korn 220 hvis du er usikker på hvilken fil du skal bruke. Med korn 100-180 kan du fort skade den naturlige neglen din.

 • Sikkerhet

  De typiske negleskadene vi ser hos nye negleentusiaster er de som skyldes overfiling av neglen. Neglplaten er ekstremt tynn, og du må være svært forsiktig når du filer eller matter overflaten på negleplaten.

  Overfilede negler kan føre til skader på negleleiet, samt overfølsomhet og overeksponering for UV-stråling og varme under herding av produktene. Neglene blir også mer utsatt for infeksjoner og fysiske skader ettersom de mister sin beskyttende funksjon.

  Skader på negleleiet forårsaket av en tynn negleplate kan i verste fall føre til at negleplaten løfter seg (onykolyse).

PH-Bond

Vår PH-bond er utviklet for å optimalisere negleoverflaten før påføring av primer og/eller base coat. Den desinfiserer neglen og fjerner overflødig olje og fuktighet i negleplaten.

Dehydrering av den naturlige negleoverflaten er en midlertidig effekt, og kroppen din vil naturlig rehydrere negleplaten i løpet av 30-60 minutter.

Grundig desinfeksjon, avfetting og midlertidig dehydrering av negleplaten kan bidra til å skape bedre adhesjon til neglen og unngå løfting.

Vår PH bond anbefales for alle som naturlig produserer eller har fetere negler.

Anbefales ikke hvis du har veldig tørre negler, da PH bond bare vil tørke ut neglene dine ytterligere. Hvis du har tørre negler og ønsker bedre vedheft, anbefaler vi at du bruker en primer uten PH bond.

For å sikre optimal effekt av PH bond er det viktig å først rengjøre neglen grundig med Cleanser. Cleanser bidrar til å fjerne det meste av overflateoljen fra negleplaten. Dette trinnet er viktig for å forhindre at olje overføres til børsten under påføring av PH bond. Hvis olje overføres til børsten, kan den gradvis samle seg i bunnen av flasken, noe som kan redusere effektiviteten til PH bond-løsningen over tid.

 • Sikkerhet

  Unngå hudkontakt med produktet så langt det er mulig, da det kan ha en uttørkende effekt. Hvis produktet kommer på huden, tørker du det bare av med en fnuggfri pad og lar det fordampe.

  Produktet avgir små mengder damp som kan irritere øyne, hud og luftveier. Eksponering for høye konsentrasjoner av damp kan forårsake symptomer som hodepine, svimmelhet og kvalme. Det er derfor viktig å bruke produktet i et område med god ventilasjon for å redusere risikoen for at du puster inn dampen.

 • Produktet avgir små mengder damp som kan irritere øyne, hud og luftveier. Eksponering for høye konsentrasjoner av damp kan forårsake symptomer som hodepine, svimmelhet og kvalme. Det er derfor viktig å bruke produktet i et område med god ventilasjon for å redusere risikoen for at du puster inn dampen.

Primer

Vår primer sørger for at base coaten din fester seg bedre til negleplaten. For de fleste er det nok å rengjøre og dehydrere neglen med rensemiddel, men hvis du har fete negler eller problemer med at gellakken løfter seg, kan en primer være en god løsning.

Primer brukes som det første laget på negleplaten før påføring av base coat. Den går først inn og avfetter neglen for å forbedre adhesjonen, og etterlater deretter et klebrig lag på negleplaten som vil binde seg til base coaten

Vår primer er basert på etylacetat og trenger derfor ikke å herde i lampen, men skal bare fordampe i 30-60 sekunder.

Som ny negleentusiast anbefaler vi ikke å starte med en primer, da den kan bidra til å skjule noen underliggende problemer i forberedelsene og påføringen. Vi anbefaler at du først lærer deg teknikken, for en primer er ingen erstatning for en god og grundig prep etterfulgt av en presis påføring. Du bør se på de første løftene som direkte feedback og god læring.


Vær oppmerksom på at når man snakker om bondere, primere, PH-bondere og dehydratorer fra andre merker, er det generelt veldig forskjellig hvilke produkter som faktisk menes, ettersom de forskjellige begrepene brukes om hverandre. For eksempel kan en primer fra ett merke være det et annet merke kaller en dehydrator eller PH-bond. Vi anbefaler at du sjekker innholdsfortegnelsen og er oppmerksom på hvilke ingredienser produktet inneholder, og at du setter deg inn i produktets spesifikke funksjon og effekt.

 • Hva er forskjellen mellom PH-bond og primer?

  PH Bonders primære funksjon er å dehydrere negleplaten. PH bonderen inneholder bare tre ingredienser, som alle fordamper og derfor ikke etterlater noe produkt på negleplaten.

 • Primeren, derimot, dehydrerer overflaten for å tilrettelegge for bedre feste, og etterlater deretter et klebrig lag på negleplaten som binder negleplaten og base coaten sammen.

Gel Base Coat

Base coat brukes som det første laget med gellakk på den naturlige neglen. Den er designet for å feste seg til negleplaten og etterlate et klebrig lag som color coaten og top coaten kan feste seg til.

Det er grunnlaget for god gellakk, ettersom det går inn og skaper en god, jevn base for resten av gellakk-lagene som skal legges oppå.

I tillegg bidrar base coaten til å beskytte den naturlige neglen mot direkte kontakt med color coaten, noe som kan forhindre misfarging av neglen.

Base coaten størkner i vår UV/LED-lampe på 60 sekunder.

Sikkerhet

Base coaten inneholder akrylater, som kan utgjøre en risiko for hudirritasjon og allergiske reaksjoner ved kontakt med huden.

Gel Color Coat

Color Coats er laget der du kan slippe fantasien løs. De finnes i hundrevis av ulike varianter, nyanser og typer. Du kan holde det enkelt med én farge, eller blande fargene sammen i de formene og uttrykkene du ønsker.

Color coatens eneste funksjon er å tilføre neglene de ønskede fargene og uttrykkene.

Color coaten herder i vår UV/LED-lampe på 60 sekunder og etterlater, i likhet med Base coaten, et klebrig lag som Top coaten kan feste seg på.

Vanligvis påføres 1-3 lag med Color coat, avhengig av ønsket effekt og hvilken farge som skal brukes. Det er viktig at produktet påføres i svært tynne lag, slik at det størkner jevnt og ikke trekker seg sammen.

Sikkerhet
Fargelakker inneholder akrylater, som kan utgjøre en risiko for hudirritasjon og allergiske reaksjoner ved kontakt med huden.

Gel Top Coat

Top coat er det siste laget på gellakken. Det er det beskyttende laget som er laget for å motstå daglig slitasje og forlenge levetiden til gellakken din.

Top coaten størkner i vår UV/LED-lampe på 60 sekunder og etterlater ikke et klebrig lag som de andre lagene.

Våre Top coats finnes i tre ulike varianter: Normal, Matte og Shine.

Sikkerhet
Top coaten inneholder akrylater, som kan utgjøre en risiko for hudirritasjon og allergiske reaksjoner ved kontakt med huden.

UV- og LED-lamper

Lampen er utviklet for å herde alle våre gellakker. Inkludert Base coat, Color coats og Top coats.

Lampen avgir UV-lys mellom bølgelengdene 365 nm og 405 nm. Det er de bølgelengdene som gellakken vår er designet for å herde på 60 sekunder.

Lampen har fire knapper. De tre knappene fra venstre slår lampen på med 100 % effekt og teller ned i henholdsvis 10, 30 og 60 sekunder.

Den siste knappen er low heat mode. Når du bruker den, slås lampen på med 50 % effekt de første 30 sekundene. Etter 30 sekunder øker effekten til 80 %, og deretter øker den sakte til 100 % etter 99 sekunder.

Formålet med low heat mode er å minimere varmen som genereres under størkningsprosessen. Ved å bruke 50 % effekt de første 30 sekundene, når varmeutviklingen er høyest, vil varmen fordeles jevnere over de 99 sekundene og dermed føles mer skånsom mot negleleiet.

Som et alternativ til å trykke på knappene kan du ganske enkelt stikke hånden inn i lampen, og lampen vil da slå seg på med 100 % effekt og telle opp i stedet for å telle ned. Deretter kan du bare fjerne hånden når du har nådd ønsket antall sekunder.

 • Sikkerhet

  Når du bruker lampen, er det viktig å være oppmerksom på varmen som genereres under herdeprosessen. Hvis du opplever en brennende følelse i negleleiet, anbefales det at du tar hånden ut av lampen i 10 sekunder og lar varmen avta før du fortsetter herdeprosessen. For å minimere varmeutviklingen og sikre en mer behagelig opplevelse, spesielt for ømfintlige negler, kan det være lurt å bruke lampens low heat funksjon.

 • Ignorer aldri den brennende følelsen, da det kan skade neglesegen og føre til negleskader eller negleløft.

  Se aldri direkte inn i diodene når lampen er slått på.

Cuticle Oil

Cuticle Oil er en olje som er utviklet for å gi næring og fuktighet til neglebåndene og huden rundt neglene.

Den er enkel å bruke og bør være en del av din daglige neglepleierutine. Påfør noen dråper olje på hvert neglebånd og masser forsiktig inn i huden og neglene. For best resultat bør du påføre oljen minst én gang om dagen, helst før leggetid, slik at oljen kan trenge dypt inn og virke over natten.

Ved regelmessig bruk bidrar Cuticle Oil til å opprettholde sunne, velpleide negler og neglebånd. Den skaper en sunn hudbarriere og et vakrere resultat.

Cuticle oil er spesielt viktig når du nettopp har lakkert neglene, da huden rundt neglene vil være ekstra tørr og pleietrengende etter at de har blitt klippet og alkoholbaserte produkter som Cleanser har blitt brukt.

Neglelakkfjerner

Neglelakkfjerner brukes til å fjerne gellakk ved hjelp av soak-off-metoden. Vår neglelakkfjerner inneholder 100 % aceton. Aceton er effektivt til å løse opp de harde polymerene som gellakk består av, uten å skade den naturlige neglen. Acetonens evne til å bryte ned og oppløse gellakkens struktur gjør at den kan fjernes helt, noe som sikrer en ren og skånsom fjerning.

Dessverre finnes det mye feilinformasjon om aceton, og mange oppfatter det feilaktig som svært farlig på grunn av lukten og de brennbare egenskapene. I virkeligheten er aceton et svært trygt stoff, og utallige studier verden over har bekreftet at det er trygt. Aceton er et naturlig stoff som finnes i kroppen, og som den selv produserer når den forbrenner fett.

 • Sikkerhet

  På grunn av sin evne til å absorbere væske har aceton en uttørkende effekt. Det er derfor viktig å tilføre neglene og huden rundt neglene fuktighet etter bruk for å gjenopprette den naturlige fuktighetsbalansen. Dette kan gjøres med håndkrem og neglebåndsolje.

 • Acetondamp kan irritere lungene og kroppen ved høyere eksponering og kan forårsake kortvarig hodepine og svimmelhet. Derfor anbefales det å bruke neglelakkfjerner i et godt ventilert område.

  Ettersom aceton er brannfarlig, bør det ikke brukes eller oppbevares i nærheten av åpen ild.